Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Tüyap rekor kapanışı bekliyor



Toplam oy: 850

TÜYAP Kitap Fuarı bu yıl rekorun eşiğinde. 2009’da fuar boyunca ziyaretçi sayısı 329 bin, 2010’da bu sayı fuarın kapanışından bir gün önce 300 bini aşmış durumda. Ana teması “İstanbul’u Yazmak” olarak belirlenen ve 30 Ekim’de başlayan TÜYAP Kitap Fuarı bugün sona eriyor.

Fuara bu yıl rekor sayıda ziyaretçi akını oldu. Geçtiğimiz yıl 329 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl kapanışından bir gün önce 300 bini aşkın kitapsever gitti. 575 yayınevinin katıldığı İstanbul Kitap Fuarı bu yıl dünyaca tanınmış 51 yazar, şair, çevirmen ve çizeri ağırladı. Aynı zamanda ilklerin de yaşandığı fuarda Zagor’un yaratıcısı, efsanevi çizer Gallieno Ferri ilk kez Türkiye’den okurlarıyla buluştu.

Fransa’da yayınlanışının ardından Türkçe’ye de çevrilen çok satan kitapların yazarı Jean Christophe Grangé İstanbul Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayıp okurlarıyla söyleşi yaptı. Birkaç sene önce aynı isimle Türkçe’ye çevrilen ve filmi çekilen “Limon Ağacı” kitabının yazarı Sandy Tolan da kitap fuarının önemli isimleri arasında yer aldı.

FUARA İSPANYA DAMGASI

Ana teması “İstanbul’u Yazmak” olan kitap fuarına İstanbul’u yazan yazarlar da davet edildi. Bu kapsamda, baba-kızın birlikte katılacağı etkinlikle John Freely ve Maureen Freely ilk kez bir söyleşide bir araya gelmiş oldu. Fuarın bir diğer yeniliği ise dünyanın önde gelen telif ajanslarının profesyonel görüşmeler yapmak üzere İstanbul Kitap Fuarı’na katılmasıydı. Almanya, Fransa, İngiltere, İsrail, İspanya ve İtalya’dan 8 telif ajansı 2 Kasım 2010 tarihine kadar fuarda Türkiye’den yayıncılarla buluşma imkânı buldu. Onur yazarı Doğan Kuban olan fuarın onur konuğu ise İspanya oldu. İspanyol edebiyatının önemli yazarları, çevirmen ve müzisyenleri fuara konuk olarak katıldı.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.