Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Ve yardımcı rollerde: Kitapçılar!



Toplam oy: 1095

Bazen romantik komedilerde, bazen fantastik filmlerde, klasiklerde, çizgi filmlerde... Aslına bakarsanız, izleyip, bayıldığımız pek çok filmde yer alan mekanlardan biri olmuştur kitapçılar. Gizem doludur, huzurludur, romantiktir, bilinmeyenlere, merak edilenlere açılan bir kapıdır, büyülüdür. İşte karşınızda, kitapçılarda geçen sahneleri olan filmler!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nothing Hill (1999)

 

 

Kitapçının da bir nevi başrol oynadığı filmlerden biri. Garip huylara sahip bir çalışanı, ününe ün katan bir müşterisi ve yakışıklı patronuyla, bu kitapçı pek çok çekici unsuru bünyesinde barındırıyor.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Mesajınız Var (1998)

 

 

Dev kitabevi zincirlerinin "kötü adam" olarak görüldüğü zamanlar vardı, hatırlar mısınız? Kathleen Kelly de onlardan biriydi ve çok güzel bir kitapçısı vardı.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Dokuzuncu Kapı (1999)

 

 

Filmde yer alan bir kitapçıdan daha havalı bir şey varsa, bu da, bir kapısı cehenneme açılan bir kitapçıdır herhalde!

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Hugo (2011)

 

 

Bu kitapçıda, arayıp da bulunamayanlar, çeşitli el yazmaları, deri kaplı kitaplar, ne ararsanız mevcut. Yüksek beklentileri karşılamaması imkansız.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Harry Potter ve Sırlar Odası

 

 

Ejderhalarla ilgili birçok bilgiye ulaşabileceğiniz, büyücülüğün sırlarını öğrenebileceğiniz bir kitapçıya gitmek istemez miydiniz?

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Bitmeyecek Öykü (1984)

 

 

Duvardaki delikten geçerek ulaşabildiğiniz bir kitapçı... İçinde, "kötü adam"ı bulamadığınız bir kitap... Oldukça ilgi çekici!

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Harry Sally ile Tanışınca (1987)

 

 

"Kişisel Gelişim bölümünden biri seni gözetliyor." Acaba bu filmi seyrettikten sonra kaç kişi, kitapçıda dolaşırken şöyle bir etrafına bakmıştır?

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Gün Batmadan (2004)

 

 

Paris'te bulunan bu efsanevi kitapçının, Shakespeare and Co.'nun kullanıldığı tek film bu sanıyoruz.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Şahane Macera (1957)

 

 

Fred Astaire'ın model arayışında olan bir fotoğrafçıyı oynadığı ve şans eseri, bir kitapçıda çalışan Audrey Hepburn'e rastladığı bu müzikalde de, kitaplar dolusu raflar yardımcı oyuncu rolündeler.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Sil Baştan (2004)

 

 

En çok akılda kalan sahnelerden biri, Clementine ile Joel'in, Clementine'ın çalıştığı kitapçıda yaptıkları konuşma olabilir.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Manhattan (1979)

 

 

Manhattan'daki kitapçılarda geçen birkaç film var, ama bu film, hem Woody Allen, hem de Meryl Streep'li sahneleriyle aralarından galip gelmeyi başarıyor.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Güzel ve Çirkin (1991)

 

 

Çok romantik bir çizgi film gibi gelmeyebilir, ancak Güzel ve Çirkin'de çok güzel bir kütüphane ve kitapçı sahneleri mevcut. Bu da bize yetiyor da artıyor bile.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Desperado (1995)

 

 

 

Audrey Hepburn'ü, bir kitapçıda çalışan en güzel kadın oyuncu olarak kabul edersek, ikincisi de muhtemelen Salma Hayek olurdu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

Yorumlar

Yorum Gönder


melekler şehrini nasıl unutabilirsiniz kiii :)

48%
52%

Çok güzel. Shakespare and Co. Before Sunset'in yanısıra çok kısa bir sahnede Julie and Julia'da da görülür.

42%
58%

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.