Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Yazarlar "Paylaşmaya ben de varım" dedi



Toplam oy: 477

"Paylaşmaya Ben De Varım" kampanyası için kadın yazarlar bir araya geliyor. 24 Ocak Cumartesi günü Beyoğlu Mefisto'da, Ece Temelkuran, Seray Şahiner, Şebnem İşigüzel ve Vivet Kanetti, bu defa kitaplarını değil, savaştan dolayı göç etmek zorunda kalan kadınlar ve çocuklar için hazırlanan tişörtleri imzalayacaklar. Saat 16.00 - 18.00 arasında düzenlenecek etkinlikten elde edilen gelirle hem Suruç'taki göçmen kadınlara hijyen kitleri yollanacak, hem de çocuklarla bebekler için mama alınacak.

 

Hedef 8 bin 500 aileye ulaşmak

 

Şu anda sadece Suruç'ta 20 bini çocuk, 6 bini bebek olmak üzere 60 bin göçmen yaşam mücadelesi veriyor. Savaşın kadınları ve çocukları iki kez vurduğunu bilen farklı çevrelerden, kimliklerden, inançlardan, cinsel yönelimlerden kadınlar, çadır kentlerde yaşayan yaklaşık 6 bin kadınla dayanışmak için "Paylaşmaya Ben De Varım" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, kadınlar ve erkekler için iki ayrı modelde tişörtler hazırlandı. 6 kadın sanatçının tasarladığı tişörtler 30 TL'den satışa sunulacak. Gökçe Deniz Balkan, Fulya Çetin, Neriman Polat, Güneş Terkol, Sevil Tunaboylu ile Arzu Yayıntaş'ın imzasını taşıyan ve üzerinde "Paylaşmaya Ben De Varım" yazan tişörtler, Mefisto Kitabevi şubeleri, Kadıköy Akademi Kitapevi ve Clendestino giyim mağazalarında satışa sunuldu.

 

Türkiye'de barış eylemlerini geliştirmek, kadınların savaşlar ve çatışmalardan doğan çeşitli mağduriyetlerini tartışmak, belgelemek, kanıtlamak amacıyla 2009 yılında, farklı kesimlerden kadınlar tarafından kurulan Barış İçin Kadın Girişimi'nin çağrısıyla 150 civarında kadın 3 Ekim 2014'te Suruç'a gitti. Bu ziyaretler sırasında edindikleri gözlemler ve bölgeden gelen ihtiyaç talepleri doğrultusunda "Paylaşmaya Ben De Varım" kampanyasını hayata geçiren kadınların ilk hedefi yaklaşık 8 bin 500 aileye ulaştırmak üzere diş macunu, diş fırçası, sabun, kadın pedi, bulaşık ve çamaşır deterjanından oluşan hijyen kiti ve çocuk maması almak.

 

Çoğu kadın ve çocuk

 

20 bin 101 göçmen barındıran Suruç ilçe merkezinin dışındaki beş çadır kentte 10 bin 701, köy ve mahallelerde ise 42 bin 521 göçmen yaşıyor. Nüfusun yüzde 51'ini kadınlar, geri kalan yüzde 49'unu da çocuklar ve erkekler oluşturuyor. Çadır kentlerde yaşayan kadın sayısı ise 5 bin 433. Sadece çadır kentlerde 0-3 yaş arası 1047, 3-5 yaş arası 1132, 6-17 yaş arası 3 bin 714 olmak üzere toplam 5 bin 894 çocuk bulunuyor.

 

Sizler de kendinize, sevdiklerinize bu tişörtlerden alarak, hatta tişörtlerle çekilmiş fotoğraflarınızı #PaylasmayaBendeVarim hashtagiyle sosyal medyada paylaşarak Suruç'taki göçmen kadınlara ve çocuklara destek olabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.