4 bininci kitap olarak Yaşar Kemal’in Çocuklar İnsandır’ını basan Yapı Kredi Yayınevi, bu başarısını 19 Aralık Perşembe günü, Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Beyoğlu’nda bulunan binasında düzenlediği bir geceyle kutladı.
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un davetinde gerçekleştirilen gecede başta Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Ara Güler olmak üzere, yayınevinin yazarları, çevirmenleri, çizerleri, çalışanları, iş ortakları, gazeteciler ile Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Faik Açıkalın ve Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Vekili Carlo Vivaldi bir araya geldi.
Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen "4 bininci kitaba gelene dek Yapı Kredi Yayınları uzunca bir yol kat etti. Ülkemizin içinden geçtiği siyasal, ekonomik, kültürel pek çok badireye rağmen programlarını aksatmadı, hedeflerinden şaşmadı, sanat ve kültürün kalıcı değerlerini gün ışığına çıkarma ve Türkçemize kazandırma gayretlerini inançla ve heyecanla sürdürdü. Bundan sonra da aynı heyecan ve aynı güçle, istikrarlı çizgimizi bozmadan, hâkim olduğumuz alanlarda derinleşip zenginleşerek ülkemizin sanat, kültür ve düşünce üretimine katkı vermeyi sürdüreceğiz. Sözgelimi, 2014 yılında da 250’si yeni başlık olmak üzere toplam yaklaşık 800’den fazla başlıkta iki milyonu aşkın kitabı okurlarımızla buluşturmak için çalışacağız. Bundan sonra da birlikte kültürel zenginliklerimizi artırarak, yeni hayallerimizin peşinden koşarak aslında daha insanî, daha yaşanılır bir dünyanın kapılarını aralamayı sürdüreceğiz" dedi.
1975'te, Cumhuriyet gazetesinde Ara Güler'in fotoğrafları ve Turhan Selçuk'un çizimleriyle yayımlanan ve 1978’de Allahın Askerleri adıyla kitaplaşan röportaj dizisi, Yapı Kredi Yayınları tarafından gazetedeki özgün sunumuyla basıldı. Çocuklar İnsandır, savaş, açlık ve yoksullukla yoğrulmuş dünyamızda acılarla büyüyen küçük insanları ve onların küçük omuzlarındaki büyük yükleri anlatıyor. Yapı Kredi Yayınları, 2 bininci kitabı olarak İbn Battûta Seyahatnâmesi'ni, 3 bininci kitabı olarak ise Kazım Karabekir’in Günlükleri'ni seçmişti.
Yeni yorum gönder