Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

Zeynep Cemali Öykü Yarışması sonuçlandı



Toplam oy: 835

Gençleri edebiyata yakınlaştırmak, geleceğin öykücülerini bulmak amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın 2014 sonuçları açıklandı. Çocuk edebiyatının unutulmaz öykücüsü Zeynep Cemali'nin anısına Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm yurtta duyurduğu yarışmaya ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden 600'e yakın katılım oldu.

 

Zeynep Cemali'nin Ballı Çörek Kafeteryası kitabındaki "Belki yıllardır ilk kez gülümsedi," cümlesiyle belirlenen "umut" teması çerçevesinde yazılan öyküleri, Adnan Binyazar, Leyla Ruhan Okyay, Mavisel Yener, Prof. Dr. Sedat Sever ve Dr. Müren Beykan'dan oluşan seçici kurul değerlendirdi. Trabzon'dan 7. sınıf öğrencisi Deniz Angın'ın "Yelkenli" öyküsü birinciliğe, İstanbul'dan 8. sınıf öğrencisi Sıla Hatipoğulları'nın "Kutupyıldızı" öyküsü ikinciliğe ve İstanbul'dan 8. sınıf öğrencisi Delfin Tuna'nın "Mavi Gözlü Kadın" öyküsü üçüncülüğe değer görüldü. Seçici Kurul ayrıca, İstanbul'dan 6. sınıf öğrencisi Ceren Nisanur Atış'ın "Umut Sahaf" öyküsünü ve Ankara'dan 7. sınıf öğrencisi Çağla İdil Ata'nın "Kaybolan, Gözlerinin İçinde" öyküsünü Seçici Kurul Özel Ödülü'yle ödüllendirdi.

 

Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın 2014 Ödül Töreni, 18 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi'nde Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen çocuk ve gençlik edebiyatı ve yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında gerçekleşecek. Konferansın sonunda düzenlenecek törene aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak öğrenciler ödüllerini, usta edebiyatçıların elinden alacak ve pek çok yazarla tanışma fırsatı bulacaklar. Yarışmada dereceye giren öykülerle birlikte, seçilen "okumalık" öyküler de Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2014 Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yayımlanacak.

 

Yarışmanın 2015 yılı teması, Zeynep Cemali'nin Güzelce'de Bir Kaçak, Memo kitabındaki "Yüzlerindeki kararlılık, gelecek günlerin muştusu gibiydi," cümlesinden yola çıkılarak "cesaret" olarak belirlendi. 2015 yılı seçici kurulu, Ayfer Gürdal Ünal, Behçet Çelik, Neslihan Önderoğlu, Yalvaç Ural ve Dr. Müren Beykan’dan oluşuyor. Yarışma için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2015.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.