Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Haber

Haber

“En iyi erkek arkadaş” olabilecek roman kahramanları



Toplam oy: 1168

Aranızdan su sızmayacağına emin oldukları erkek roman kahramanlarını seçmiş Writers Bloq isimli site, bize de paylaşmak düştü. Bakalım “birader”iniz olarak hangi roman kahramanını seçeceksiniz?

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Watson- Sherlock Holmes


 

En yakın erkek arkadaşınızdan ne beklersiniz? Sizi dikkatle ve sabırla dinlemesini herhalde. Sherlock'un arkadasında duran, onu destekleyen ve zaman zaman onun ufak tefek aşağı görmelerine dahi katlanan Watson, sadık bir arkadaş olarak listede yerini alıyor.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Sancho Panza- Don Kişot

 

 

Sabırdan bahsedelim biraz. Sancho, yeldeğirmenlerinin yırtıcı canavarlar olduğunu düşünen birinin arkadaşı. Üstelik, arkadaşıyla yolculuk edebilmek için ailesini arkasında bırakıyor, onun başını soktuğu belalardan kurtarıyor Don Kişot'un en büyük destekçisi olduğu aşikar.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Enkidu- Gılgamış Destanı

 

 

Endiku bize gösteriyor ki, bir diktatöre sıkı sıkı sarılarak, onun imparatorluğu üzerinde kurduğu baskıyı azaltmasına yardımcı olabilirsin! Endiku'nun gerçek bir dost olduğunu anladığında, Gılgamış rahatlıyor ve ikisi bir araya gelerek pek çok kötülükle savaşıyorlar. Ve Endiku'nun ölümüne dek, Gılgamış'ın kalbi tekrar sevgiyle doluyor.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim, Huckleberry Finn'in Serüvenleri 

 

 

İyi bir arkadaş, mutlu anlarınızda yanınızda olduğu gibi, kötü zamanlarda da yanınızdan ayrılmayan arkadaştır. Jim de, Huck ve Tom'a olan bağlılığını, hayatı tehlikede olmasına rağmen kaybetmeyen biri, bu nedenle o da “birader” olabilmek için uygun bir seçenek.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Horatio, Hamlet

 

 

 

Hamlet'in hep kendini düşünen tavırları onu bir anda herkesin odak noktası haline getirse de, Horatio her zaman bir köşeden onu destekledi ve yanında oldu. Her ne kadar oyun boyunca yalnızca “Hamlet'in arkadaşı” olarak uysal bir adam portresi çizmiş olsa da, Hamlet'in içeceği zehiri kendisinin içmesini teklif ettiğinde, Hamlet ona hayatta kalmasını ve Danimarka'da işleri yoluna koymasını söyler. Oldukça stresli bir görev, öyle değil mi?

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Buck- Vahşetin Çağrısı

 

 

 

Özetleyecek olursak; köpekler, insanların en iyi dostlarıdır. Thornton'u her yere taşıyan, pek çok yerde hayatını kurtaran ve Thornton, onun bağlılığını test ettiğinde neredeyse uçurumdan atlayacak olan bir köpekten bahsediyoruz. Kaç arkadaşınız size bunları yapar ki?

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Hasan- Uçurtma Avcısı

 

 

 

Emir ile Hasan'ın arkadaşlığı ve yaşadıklarını inceden alaya almak bile mümkün değil. Dünyaları ne kadar farklı olursa olsun, iki çocuğun, iki erkeğin birbirlerinin dostluklarına gösterdikleri sadakat hakkında fikir verebilecek bir romandan, “gerçek” bir arkadaş Hasan.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Samwise Gamgee- Yüzüklerin Efendisi

 

 

Frodo: Bunu yapamam Sam.

 

Sam: Biliyorum. Bu çok yanlış. Kurallara bakacak olursan burada olmamamız gerek aslında. Ama buradayız. Büyük hikayelerde olduğu gibi Frodo. Şu herkesin çok ciddiye aldıklarından. Karanlıklar ve tehlikelerle dolu olanlardan. Ve bazen, hikayenin sonunu bilmek istemezsin. Çünkü, o son nasıl olur da mutlu bir son olur diye düşünürsün. Çok kötü şeyler olduktan sonra, dünya nasıl tekrar eski haline dönebilir? Ama her şey olup bitiyor, bir gölgeye dönüşüyor hepsi. Karanlığın bile geçmesi gerek. Yeni bir günün gelmesi...Bence, Bay Frodo, ben anlıyorum. Şu anda anlayabiliyorum. Hikayelerde, hiçbir durumda vazgeçmeyip devam edenler vardır, çünkü onlar bir şeylere tutunurlar.

 

Frodo: Biz neye tutunuyoruz Sam?

 

Sam: Bu dünyada iyiliğin var olduğu düşüncesine. Ve bence bunun için savaşmaya değer.

 

Daha fazla bir şey söylemeye lüzum var mı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Manşet görseli henrytheworst.tumblr.com'dan alınmıştır.)

 

 

 

 

 

 

 

DDD

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Haber Yazıları

İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali (İTEF) İtalya Özel programıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ekranlara gelecek olan etkinlikler sayesinde İtalya'ya ve İtalyan edebiyatına uzanan yeni bir yol açılacak.

 

 

Sanat Kritik’in yeni podcast serisi, Seval Şahin’in editörlüğünde dinleyicilerle buluşuyor. “Yaz Sıcağında Bir Esinti” başlıklı serinin ilki 120. doğum yıldönümü vesilesiyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ayrıldı. Dergâh Yayınları’nın desteğiyle hayata geçen projeye farklı alanlardan birçok yazar, şair, sanatçı ve akademisyen katıldı.

Kültür Sanat Şehir dergisi Z, 5. kez okur karşısında. Zeytinburnu Belediyesi tarafından yayımlanan tematik dergi, “kütüphane” konusunu mercek altına alıyor. 508 sayfa boyunca insanlık tarihinin bilinen en eski dönemlerinden günümüze kadar farklı kültürlerde kütüphanenin seyri, kütüphanenin unsurları, kütüphaneciler, kütüphane sahipleri ve kütüphane literatürü inceleniyor. 

Türk edebiyatının usta ismi Sait Faik Abasıyanık'ın hatırasını yaşatmak amacıyla her yıl bir öykücüye verilen "Sait Faik Hikâye Armağanı" bu kez Şermin Yaşar'ın oldu.

 

Sosyal medya paylaşımları, konuşmalar, anketler, veriler gösteriyor ki pandemi günlerinde evde geçen zamanın ciddi bir kısmını kitaba ayırdık. Türkiye ve dünya genelinde İNSAMER'in yaptığı araştırma kitap yayımı ve okuma oranlarındaki artışa odaklanıyor. Kitapyurdu ve Idefix sitelerinden alınan veriler de korona istatistiklerine katkı sunuyor.

 

 

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.