Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

			

Kulis


Kulis

Yazarlarımız bizler için neler hazırlıyor?




Toplam oy: 552

Cemal Karanlık

 

 

Evelsi akşam pek keyifli oturduk Nadir’le, sevgili okurlar. Nadir duyduğu bir iki yeni Temel fıkrasını anlattı, ben üniversite yıllarından bazı hoş anıları dile getirdim, başka bir iki arkadaşımız daha vardı, güldük, iyi oldu.

 

Fakat Nadir kardeşimiz bazen gerçekten ilgi çekici şeyler söyleyebiliyor. Bir ara, tüm o gırgırın, şamatanın arasında ansızın durdu, yahu bu kadar şamata yeter, biraz da edebiyattan konuşsak a, der gibi bir hali vardı. 

 

Evet, sevgili okurlar, bizde, biliyorsunuz, edebiyat çevremizde bu hal, bu virüs yaygındır. Şamata uzayınca vicdan peyda olur ve toplumsal sorumluluğumuz aklımıza gelir. 

 

 

Unutmadan; iki türlüsü vardır bu vicdan virüsünün: İlki, e yeter, biraz da edebiyattan konuşalım, demekle olur, ikincisi, daha yaygın olanı, edebiyatçılarımızın içinden geçer: Yeter yahu çok zaman öldürdüm, iyisi mi gidip bir şeyler yazayım ben.

 

 

Neyse, gerçekten, bir ara virüs hasıl olunca Nadir’in suratı asıldı. Bir süre sessizce hepimizi izledikten sonra, 

 

 

 “Dün,” dedi, “meşhur kültür sanat muhabirlerimizden biriyle karşılaştım.” 

 

“Ee?” 

 

“Edebiyatçılarımızın güzün çıkacak yeni çalışmaları hakkında bir haber hazırlıyormuş. Tabii hemen merak edip sordum, o da bana bazı yazarlarımızın yeni romanlarının adını söyledi iyi mi. Şu an gerçekten nadir bir insanım yani.” 

 

“Vay anasını! Yahu hadi bize de söyle.”

 

“Söyleyeyim, nasıl olsa bir iki gün içinde haber de çıkmış olacak. Selim İleri abimiz mesela, ‘Anlat Derdini Güzel İstanbul’ adlı bir çalışma hazırlıyormuş. Roman ya da anı olabilirmiş, tür belli değilmiş henüz.”

 

“Vallahi çok güzel. Devam et…”

 

“Orhan Pamuk bir sürpriz yapıp yine dev gibi bir roman çıkaracakmış. Hemen önümüzdeki ekimde alıp raflarımıza koyabileceğiz. Romanın adı “Kırmızı ile Mavi” imiş. Kırmızı Türkiye’yi, mavi Amerika’yı temsil ediyormuş. Üstad yeni romanında yine Hurufi takılıyormuş.”

 

“Heyecan verici Nadirciğim. Ben tuğla romanlar okumaya bayılırım. Anlaşılan Romancı Orhan bizi klasikler devrine götürecek bu kez. Ee?”

 

“Murat Gülsoy da bir roman yazıyormuş. Fakat deneysel bir çalışmaymış bu. Daha önce öykü olarak yayınladığı bir metni yeniden çalışmış ve ortaya bir roman çıkarmış. Kitabın adı, ‘Orhan Pamuk Olmak’mış. Orhan Pamuk olmak fikri tür olarak roman için daha mümkün görünmüş yazarımıza. Kitabın yanında bir CD verilecek, CD’de de Orhan Pamuk’un ses kayıtları yer alacakmış.”

 

“Nefis. Bekliyoruz. Başka var mı?”

 

“Son olarak Feyza Hepçilingirler’den bir kitap geliyormuş. Kitabın adı ‘Uf’. Bir de altbaşlığı var: Türkçe Günlükleri…”

 

“Hay Allah yaşadık. Bu güz yine harika şeyler okuyacağız desene.”

 

“Aynen öyle. Dur bakalım, arkadaşım bundan sonra bir de yabancı yazarların yeni kitaplarını haber yapacak. Göreceğiz.”

 



Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Kulis Yazıları

 

 

 

 

Yeni romanınız Empedokles’in Dostları, Novalis’in “Romanlar Tarih’in kusurlarından doğar” sözüyle açıldığına göre, size tarihin hangi kısmı kusurlu geldi ve bu yeni romanınız ortaya çıktı?

 

 

 

 

 

Füruzan Yolyapan Hanım’la 9 yıl önce tanıştınız. Bir sohbetten kitaba giden yolculuğu dinlemek isteriz.

 

 

 

 

 

İlk eseriniz Muhtelif Evhamlar Kitabı’ndaki öykülerin tadı damağımızda kalmıştı ve siz, araya beş yıl gibi uzun bir süre koydunuz. Şimdi Kum Tefrikaları çıkageldi. Geçen sürecin edebi kısmını kısaca anlatır mısınız, neler yaptınız?

 

 

 

 

 

Son bir yıl içinde art arda iki ilginç roman yazdınız. Tarihimizdeki yer almış figürlerin hayat hikâyelerini romanlaştırmayı tercih ediyorsunuz. Sizin açınızdan önemi nedir bu karakterlerin?

 

 

 

 

Şermin Hanım, Deli Tarla’nın ortaya çıkışı, içindeki öyküleri bir araya getirme maceranızla başlayalım isterim…

 

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.