Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Kitaptan gerçeğe




Toplam oy: 1393

Bir kitap okurken, romandaki tasvirler üzerinden o karakterleri kafamızda canlandırırız. İngiliz sanatçı Brian Joseph Davis'in projesi ise bu hayali süreci gerçeğe dönüştürdü.

 

Ünlü romanların karakterlerini polisin kullandığı robot resim tekniğiyle canlandıran Davis'in 'The Composites' adlı çalışmasında Charlotte Bronte'nin Jane Eyre'ından Patricia Highsmith'in Tom Ripley'ine kadar birçok roman kahramanı bilgisayar programı yardımıyla ete kemiğe büründü.

 

İlk kahramanımız Pinkie Brown, "Brighton Rock" Graham Greene

 

 

 

 

 

Tom Ripley, The Talented Mr. Ripley, Patricia Highsmith

 

 


Emma Bovary, Madame Bovary, Gustave Flaubert

 

 

 

 

The Misfit, “A Good Man Is Hard To Find,” Flannery O’Connor

 

 

 

 

 

Vaughn, Crash, JG Ballard

 

 

Humbert Humbert, Lolita, Vladimir Nabokov

 

 

 

 

Keith Talent, London Fields, Martin Amis

 

 

 

Gary, Zone One, Colson Whitehead

 

 

Sam Spade, The Maltese Falcon, Dashiell Hammett

 

 

 

Judge Holden, Blood Meridian, Cormac McCarthy

 

 

 

 

 

Aomame, 1Q84, Haruki Murakami

 

 

 

Tess, Tess of the d’Urbervilles, Thomas Hardy

 

 

 

 

The Finn, “Burning Chrome” ve Neuromancer, William Gibson

 

 

 

 

Daisy Buchanan, The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

 

 

 

Edward Rochester, Jane Eyre, Charlotte Brontë

 

 

 

 

 

Kaynak: Ntvmsnbc

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.