Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

KuşBakışı // Aslı Tohumcu'nun masasından...




Toplam oy: 809

Aslı Tohumcu’yu hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik kitaplarıyla tanıyoruz; şu sıralar hem editörlük yapıyor hem de birçok yayında yazıları, eleştirileri yayımlanıyor... Dolayısıyla aslında çok daha “karışık” bir masayla karşılaşacağımızı düşünmüştük!

 

Ve işte bu masadan çıkmış bir metin; Aslı Tohumcu’nun bugünlerde üstünde çalıştığı yeni kitabı İstenmeyen Anneler’den tadımlık bir alıntı:

 

 

 

(Büyütmek için tıklayınız.)

 

KORKUNÇ FELAKET
Emniyet Müdürü Bayan Asayiş Berkemal’in yaptığı açıklama, ne yazık ki acı gerçeği doğruladı. Ülkenin her yanından sağanak gibi yağan ihbarlara bakılırsa, felaketin uğramadığı tek bir ev bile kalmamış!

ESNAF YASTA
Söylentilerin doğrulanmasıyla Çiçekçiler Birliği, Parfümcüler Derneği ve İncikBoncuk Federasyonu başta olmak üzere, ilgili bütün esnaf kuruluşları acil toplantıya çağırıldı. Toplantı sonucunda, duruma müdahale edilmezse ekonominin çökeceği hıçkırıklar eşliğinde dile getirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE
Sağlık Bakanı Bayan Hijyen Aspirin yaptığı açıklamada, “Kıyamet koşulları altında sıradışı ve acil önlemler almak icap ettiğini” belirterek, ilgili mercilere emir verdiğini ancak yine de herkesin paniklemeye devam etmesi gerektiğini söyledi. Ülkedeki bütün kız çocuklarının gözetim altında tutulmasını sağlayacak sistemin birkaç aya hazır edilmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

FIRSATÇILARA DİKKAT!
Ülkenin içinde bulunduğu acı koşulları hiçe sayarak, durumdan kendine fayda sağlamaya çalışan sahtekarlar da türemekte gecikmedi. Onbinlerce insan bu sahtekarlara paralarını ve umutlarını kaptırmayı ısrarla sürdürüyor.

GİZEM, GİZEMİNİ KORUYOR
Okula ütüsüz formalarla giden, dibi tutmuş yemekleri gıklarını çıkarmadan yiyen, geceleri uykudan önce öpücüğü almadan yatan çocukların sessizliği uzmanları endişelendiriyor. Çocuk Psikoloğu Bayan Ruhsar Terapi, çocukların sümüklerini kollarına sildikleri için azar işitmemekten hoşnut olabileceklerini ve bu nedenle isyan etmeyi ertelediklerini düşünüyor.

 

 

 

 

 


 

 

 

Fotoğraflar: Pelin Ulca 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.