Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

The X-Files hayranlarına birkaç okuma önerisi




Toplam oy: 623

Tüm zamanların en çok izlenen televizyon dizilerinden biri olan The X-Files, 2017'nin başlarında raflardaki yerini alacak iki gençlik kitabıyla süreceğini geçtiğimiz yılın başında duyurmuştuk. Yazar Kami Garcia X-Files hayranlarını fazla bekletmedi; The X-Files Origins: Agent of Chaos ve The X-Files Origins: Devil's Advocate 3 Ocak'ta raflardaki yerini aldı. Fakat bu kadarı dizinin sadık takipçileri için yeterli gelmeyebilir. Hal böyle olunca The X-Files hayranlarını cezbedecek kitapları listeleyelim dedik.İşte The X-Files hayranları için birkaç okuma önerisi:

 

1. The Fever - Megan Abbott


The X-Files'ın küçük bir kasaba lisesinde hormonal durumlardan kaynaklanan doğaüstü olayları işlediği “Syzygy,” bölümünü hatırlar mısınız? O bölümü sevdiyseniz Megan Abbott'ın The Fever romanını da sevebilirsiniz. Bir kız öğrencide ortaya çıkan gizemli bir hastalığın kızlar arasında salgın haline gelişini ve zamanla bir tür histeriye dönüşümünü anlatıyor Abbott bu romanında. Megan Abbott'ın Türkçe'ye çevrilmiş bir kitabı da var: Cesaretin Var mı?

 


2. Mongrels - Stephen Graham Jones

 

The X-Files klasik edebiyattan birçok ünlü canavarı bölümlerine konuk etmişti, kurt adamlar da bundan nasiplerini almıştı tabii. Mongrels de son dönemin en ilginç kurt adam temalı romanlarından biri. Anne babasının ölümüyle yetim kalan bir çocuğun "enteresan gece alışkanlıkları" olan teyzesi ve amcasıyla sürdürmeye çalıştığı hayatının hikayesi bu.

 

 

3.The Mothman Prophecies: A True Story - John A. Keel

 

Gökyüzünde beliren gizemli ışıklar, öldürülen ya da sakatlanan evcil hayvanlar... Eğer tüm bunlar sizi korkutmaya yetmediyse John A. Keel imzalı The Mothman Prophecies'in gerçek olaylara dayandığını da belirtelim!

 

 

4. No Word From Gurb  -  Eduardo Mendoza

 

Eğer "Jose Chung’s ‘From Outer Space" bölümü favorilerinizden biri isedünyaya bir keşif gezisine gönderilen ve şekil değiştirebilen Gurb adlı dünya dışı bir yaratıkla ilgili bu eğlenceli hikayeyi seveceksiniz. Gurb kendisini şarkıcı Madonna'ya dönüştürüyor, dünyaya aşık oluyor ve gemisiyle irtibatı kesiyor. Absürt olduğu kadar eğlenceli de bir hikaye.

 


5.The Troop -  Nick Cutter

 

"Ice" veya "Firewalker" bölümlerini seviyorsanız, bir adada karaya oturan ve onları birer birer hayattan koparmaya başlayan katil bir  parazitle karşılaşan Boy Scout askeriyle ilgili bu korkunç hikayeyi de sevebilirsiniz.

 

 

6. Tiffany and Tiger’s Eye - Foxglove Lee


Scully'nin Maine'de tatile çıktığı ve kendini katil bir oyuncak bebeği soruştururken bulduğu bölümü hatırlar mısınız? (ki o bölüm Stephen King tarafından yazıldı!) Tüyler ürpertici bebek kitaplarından hoşlanıyorsanız, teyzesiyle kalan genç bir kadının hikayesini gözden kaçırmayın. Rebecca neden odayı ateşe vermek gibi şeylerle suçlandığını anlayamıyor. Allahtan oyuncak bebeği Yvette yanında (!)

 

 

7. Kötü Kızlar Ölmez - Katie Alender

 

Alexis sorunlu lise yılları geçiren tipik bir öğrenci olduğunu düşünmektedir: Problemli evlilikleriyle uğraşan bir aile, oyuncak bebeklerine kafasını takmış on iki yaşında bir kız kardeş ve kendisinin anti-sosyal, anti-ponpon kız tutumu… Kız kardeşlerin birbirine yakınlaşmasını sağlayan bir olay sonrasında Alexis, sorunlu hayatının tehlikeli sulara doğru hızla kaydığını fark eder. Kız kardeşi Kasey her zamankinden de tuhaf davranmaktadır: Mavi gözleri bazen yeşerir, oldukça eski kelimeler kullanarak konuşur, hatta zaman zaman kendinden geçer. Üstelik o bu tuhaf davranışlarının farkında bile değildir. Oturdukları eski evde de garip şeyler olmaktadır: Kapılar kendi kendine açılıp kapanır, yanmayan ocakta duran su kaynar ve fişe dahi takılmamış havalandırma evi buz gibi yapar. Sizin anlayacağınız önümüzde insanı iliklerine dek ürperten bir hikaye var.

 

 

8. The Sacred Lies of Minnow Bly - Stephanie Oakes

 

Eğer “The Field Where I Died” adlı bölümü beğendiyseniz bu kitabı da beğenebilirsiniz. Bir tarikat içinde yaşayan ve tarikat liderinin öldürülmesinin ardından devlet gözetimine alınan bir kız çocuğunun parmaklıkların arkasına uzanan hikayesi bu. Rahatsız edici ve harika bir hikaye...

 

 

 

EK

 


 

 

 

Kaynak: Book Riot

 

 

 


 

X-Files 2017'de iki gençlik romanıyla sürecek

 

 


Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.