Sabitfikir
Künye | Yazarlar | Giriş Yap

Dosya


Dosya

Marvel karakterleri kağıt sanatıyla hayat bulursa...




Toplam oy: 387

Süper kahraman odaklı çizgi romanlar son yıllarda popüler kültürün her alanını hükmü altına aldı. Çizgi roman devi Marvel, 10 yıl önce “Marvel sinemasal evreni”ni hayata geçirdi ve kahramanlarının aynı evrenin içinde ortak bir kaderi paylaştığı filmlere imza atmaya başladı. Bu tutarlı sinemasal evren fikrinin yarattığı etkiyi, geçtiğimiz günlerde vizyona giren ve tüm gişe rekorlarını tek tek kıran Avengers: Sonsuzluk Savaşı ile görebiliriz.

Bir Marvel hayranı olan Vietnamlı sanatçı Lala Vam, Avengers’ı heyecanla beklerken, kağıt kesme (paper cut) tekniğini kullanarak Marvel karakterlerine yeniden hayat verdi. Yaklaşık bir ayını alan bu projeyi bitirerek A4 kağıt üzerinde harikalar yarattı. Ortaya çıkan sonuçları aşağıda görebilirsiniz.

Deadpool’a özel bir hayranlığı bulunan Lala Vam, Avengers ekibinde yer almasa bile, süper kahramanların bu en hınzırını da işin içine katmaktan geri durmadı. (Deadpool’un yeni beyazperde uyarlamasının Mayıs ayında salonlara konuk olacağı bilgisini de hatırlatalım.)

 


1) Iron Man

 

 

 

 

 

2) Thor


 

 

 

 

3) Captain America

 

 

 

 

 

4) Black Panther

 

 

 

 


5) Doctor Strange

 

 

 

 


6) Hulk

 

 

 

 

 

7) Örümcek Adam

 

 

 

 

8) Deadpool

 

 

 

 

 

AB

 

 

 


 

 

 

 

Kaynak: Bored Panda

 

 

 

Yorumlar

Yorum Gönder

Yeni yorum gönder

Diğer Dosya Yazıları

Günlük yaşantıdaki kurallar çoğu zaman, yazılan eserler için de geçerlidir. Zorla gerçekleşen, kendine biçilen rolden fazlası istenen veya aşırıya kaçan her şey güzelliğini yitirir. Şair Eyyüp Akyüz, son kitabı Eskiden Buralar’da, adeta bu bilginin ışığında şiirlerini uzun tutmadan bitiriyor ve akılda kalan mısraları bize yadigâr kalıyor.

 

-Kimsin?

-Anneannemin torunuyum.

 

Divan Edebiyatı, sahibi meçhul bir kavram. Her halükârda 20. yüzyılın başında ortaya çıktığı konusunda bir tartışma yok. İskoçyalı oryantalist Elias John Wilkinson Gibb’in 1900 yılında yayınlanan Osmanlı Şiiri Tarihi kitabında bu kavrama hiç yer verilmez. Hepsi batılılaşma döneminde düşünülen isim alternatiflerinden biridir “Divan Edebiyatı”.

Arap coğrafyasında üretilen roman, öykü ve şiirler son yıllarda edebiyat gündeminde karşılık buluyor. Avrupa başta olmak üzere Batı’da düzenlenen büyük ve uluslararası kitap fuarlarındaki temsiliyetin güçlenmesi, en yeni eserlerin prestijli birçok ödüle değer görülmesinin bu ilgideki payı büyük elbette. Batı’nın doğuyu gördüğü “egzotik göz”le romantize edilemeyecek bir yükseliş bu.

Yirminci yüzyıl başlarında İngiltere genelinde Müslümanlara yönelik hasmane tavırlar öne çıkarken, İslam’ı seçenlerin sayısında da gözle görülür bir artış söz konusudur. İslam’la müşerref olan bu şahsiyetler, yeri geldiğinde İslam dünyasının savunucuları olarak da önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır.

Kulis

Bir Rüya Gibi Dağılacak Olan Hokkabazlar Dünyasında Yaşıyoruz

ŞahaneBirKitap

Kaan Burak Şen, yavaştan genç yazar olarak anılmanın sonuna doğru geliyor; Mutlu Kemikler üçüncü kitabı… Kafası bir hayli tuhaf. Şimdilerde bir roman yazdığı da söyleniyor, fakat öncesinde belirtmekte fayda var: Mutlu Kemikler öykü derlemesi henüz çıktı, pek başka bir kitaba benzetilecek bir havası da yok bu kitabın.

Editörden

Tıp ve edebiyat ilişkisi, tıbbın insanla olan ilişkisi gibi tarih boyunca şekil değiştirmiş, her dönem yeni yaklaşımlarla genişlemiştir. Tıbbın tarihi, insan acılarının da tarihidir aslında. Edebiyatın içinde kapladığı yer, diğer bilim dallarından hep daha büyük olmuştur tıbbın.